Daar sta je dan. Op een punt in je leven waarin je alles voor elkaar denkt te hebben. Maar dan valt ineens alles als een kaartenhuis in elkaar. Je hebt zo hard gewerkt voor deze functie en ja het was echt leuk! Maar ineens kom je dan op een punt dat het toch niet blijkt te matchen.
Is het dan allemaal voor niets geweest? Is het eigenlijk wel zo leuk? Je gaat nadenken. Heel veel nadenken. Misschien toch tijd voor iets anders. Maar wacht eens even, ja het was heel erg leuk! Sterker nog. De afgelopen jaren heb ik zoveel meer geleerd en waardevolle kennis erbij gekregen. Zoveel verder ontwikkeld. Misschien is het gewoon tijd voor meer.
En op dat zelfde moment komt er dan opeens iemand die je pad kruist, achteraf gezien dus met een rede.
Je gaat lezen over die persoon en volgt een Webinar. Je hebt gesprekken met mensen uit haar team. Je praat erover met mensen uit je eigen omgeving, mensen dichtbij. Maar ook mensen die iets verder van je af staan. Je krijgt steeds meer ideeën en bespreekt die ook.
Je eigen bedrijf opzetten. Jouw visie en expertise kunnen delen met de wereld en er een succes van maken! Best wel heel erg eng. Alleenstaande moeder, je eigen hoofd boven water houden. Het is nog al wat. Heel veel getwijfeld, maar toen viel ineens alles samen. Het moment dat de passie voor het vak het overneemt van de angst.
Uiteindelijk de keuze gemaakt. Ik ga die opleiding volgen en ik ga mijn eigen bedrijf starten. Ik stap uit die comfortzone! Ik ga ervoor!
Wat een uitdaging was dit zeg! Je huidige baan zo goed mogelijk afronden en tegelijkertijd starten met je eigen bedrijf. En alsof dat nog niet genoeg was, beginnen met een opleiding. Want je wilt naar de top! Geen half werk afleveren, maar nog meer kennis op doen om direct met een sterk fundament de wereld in te gaan! Het bedrijfsleven!
Dat uit je comfortzone stappen iets is wat je niet eenmalig doet maar elke keer weer, dat is iets wat ik in de afgelopen maanden wel heb geleerd. Dit was pas de eerste keer van velen. En wat is het gaaf! Want elke keer leer en bereik je weer meer.
Nu een half jaar later staat het fundament van mijn bedrijf en mag ik na het succesvol afronden van mijn studie mijzelf dan eindelijk een High level VA-Player noemen. Iets waar ik ongelooflijk trots op ben!
En op het zelfde moment realiseer ik mij ook dat dit pas het begin is. Nog zoveel meer te leren en zoveel meer te bereiken. Maar oh wat heb ik er zin in!
Yes, i did it! En nu op naar de top!